Inloggen0

Parvum Lichtgewicht rollator Nova

Productomschrijving
De lichtgewicht rollator Nova heeft een vertrouwd uiterlijk en kan door zijn model snel en eenvoudig opgevouwen worden. Samen met het lage gewicht zorgt dit ervoor dat de rollator Nova makkelijk mee te nemen is in de auto of het openbaar vervoer. Uw reden om te kiezen voor de rollator Nova: Rollator Nova weegt slechts 6,9 kg Gebruikerslengte: ...

De lichtgewicht rollator Nova heeft een vertrouwd uiterlijk en kan door zijn model snel en eenvoudig opgevouwen worden. Samen met het lage gewicht zorgt dit ervoor dat de rollator Nova makkelijk mee te nemen is in de auto of het openbaar vervoer.

Uw reden om te kiezen voor de rollator Nova:

  • Rollator Nova weegt slechts 6,9 kg
  • Gebruikerslengte: 1,60m tot 1,85m
  • Gebruikersgewicht tot maximaal 120 kg (in de hoogte stand 100 Kg)
  • Voor binnen en buiten gebruik geschikt
  • Keuze uit drie kleuren, rood, blauw of grijs
  • Licht bedienbare remmen met dubbele functie (remmen en parkeren)
  • Makkelijk zonder kracht op te vouwen
  • Stijlvol en doordacht ontworpen
  • Zitting in hoogte verstelbaar
  • Boodschappennetje belastbaar tot 5 kg

Gemakkelijk op te vouwen

De Nova kan door middel van het handvat wat omhoog te bewegen eenvoudig ingeklapt worden, dit kost u weinig kracht. Het handvat zit onder de zitting en is makkelijk te bereiken door de zitting op te klappen. De opgevouwen maat van de rollator Nova is 31cm diep, 90 cm hoog en 56 cm breed. De rollator kan in opgevouwen stand blijven staan.

Het gewicht van de rollator Nova is slechts 6,9 kg en valt hierdoor onder het kopje ‘lichtgewicht rollator’. Dankzij dit lage gewicht kunt u de rollator makkelijker meenemen dan de ouderwetse stalen rollators welke een stuk zwaarder zijn.

Aanbevolen gebruikerslengte

De rollator Nova heeft een aanbevolen gebruikerslengte van ongeveer 1,60m tot 1,85m. De hoogte van de handgrepen in combinatie met hoogte van de zitting zijn stapsgewijs verstelbaar van 81 tot 101 cm.

Om de hoogte van de handgrepen op de juiste hoogte af te stellen, is het belangrijk dat de gebruiker zo recht mogelijk achter de rollator staat met de armen hangend langs het lichaam. Vervolgens is de bedoeling dat de handgrepen ongeveer op uw polshoogte worden afgesteld, dit zorgt ervoor dat de gebruiker recht achter de rollator loopt. Door de afstand van de grond tot aan uw pols te meten kunt u zien of deze rollator wat hoogte betreft bij u past. De handgrepen zijn ergonomisch gevormd, waardoor deze handgrepen comfortabel aanvoelen tijdens het lopen. 

Zithoogte verstelbaar

De zithoogte op de rollator Nova is in verschillende standen instelbaar. De laagste zithoogte is 54 wat geschikt is voor mensen van rond de 1.60 meter, afhankelijk van uw lichaamsbouw. De hoogste zithoogte is 61 cm wat een geschikte hoogte is voor iemand van rond de 1.80 meter. 

Maximaal belastbaar

De rollator Nova is in de laagste stand belastbaar tot maximaal 120 Kg, dit staat ook in de gebruiksaanwijzing. Als u de Nova op een hoge hogere stand gaat gebruiken is het maximale gebruikersgewicht 100 Kg.

Dubbele remfunctie

Op de rollator Nova vindt u remhendels met 2 functies. U kunt tijdens het lopen in de remhendels knijpen om zo met de rollator te remmen. Als u de remhendels (allebei) naar beneden duwt zet u de rollator in de parkeerstand. Door deze parkeerstand kunt veilig op de rollator zitten, zonder dat deze kan wegrollen.

Standaard compleet geleverd

Wanneer u de rollator Nova aanschaft, wordt deze compleet geleverd met een aantal handige extra's. Wat dacht u van de stoephulp bij de achterwielen, waarmee u eenvoudig de stoep op komt met de rollator. U hoeft hierdoor de rollator niet langer meer te tillen om de stoep op te komen. Verder wordt de rollator standaard geleverd met de rugsteun, stokhouder en het boodschappennetje om uw boodschappen of spullen makkelijk mee te nemen. In het boodschappennetje van de rollator Nova kunt u tot 5 kg meenemen.
Er is een heel praktisch dienblad voor de rollator als extra beschikbaar, dit dienblad kost € 5.95 extra en kunt u makkelijk mee bestellen in de winkelwagen

Stijlvol en doordacht 

De rollator Nova heeft een tijdloos design en valt daarom bij veel mensen in de smaak. Door het gebruik van aluminium is het gewicht laag gehouden. De remkabels lopen langs het frame, welke met een clip dichtbij het frame worden gehouden zodat u nergens achter kunt blijven hangen tijdens het lopen met de rollator Nova.

Eerder bekeken