Inloggen0

Mühle Hooglaag bed Dekubia

Productomschrijving
Decubitus - een ernstig gevolg bij bedlegerige patiënten. Afhankelijk van de toestand van de getroffene treedt dit verschijnsel vaak na korte tijd op en is het moeilijk te behandelen. Preventie is dus ook hier een belangrijk aandachtspunt. Het speciale verpleegbed Dekubia  biedt een goede mogelijkheid om deze wondloop tegen te gaan. Een kantelbe...

Decubitus - een ernstig gevolg bij bedlegerige patiënten. Afhankelijk van de toestand van de getroffene treedt dit verschijnsel vaak na korte tijd op en is het moeilijk te behandelen. Preventie is dus ook hier een belangrijk aandachtspunt. Het speciale verpleegbed Dekubia  biedt een goede mogelijkheid om deze wondloop tegen te gaan. Een kantelbeweging die in een bepaald ritme over de lengteas van de matras in beide richtingen plaatsvindt, ontlast afwisselend het lichaam van de patiënt. Dit vermindert het risico op doorligwonden aanzienlijk. De helling van het ligvlak kan individueel aan de behoeften van de patiënt worden aangepast. De bediening via de handschakelaar maakt een individuele kantelritme-instelling mogelijk van bijv. 30, 60 of 90 minuten.

In geval van ziekte, vooral als het gaat om het gevaar van doorligwonden, is mijn ene snelle actie vereist. Het speciale verpleegbed dekubia kan door zijn vormgeving met elke kamerinrichting worden gecombineerd en kan op elk moment in gebruik worden genomen.
Door middel van een inclinatie die via de handbediening kan worden ingesteld, beweegt het ligvlak zich onder een bepaalde hellingshoek naar links en rechts tot een maximale helling van ca. 17°. In dit geval bedraagt het totale reliëf van het lichaam 75 procent, waardoor een zeer sterk reliëf van de respectieve delen van het lichaam kan worden bereikt.
De hellingshoek van het ligvlak levert een doorslaggevende bijdrage tot het voorkomen van decubitus en tot de verlichting van bestaande klachten. De rugleuning, bovenbeensteun en onderbeensteun kunnen elektrisch worden versteld via de handbediening.

Productspecificaties

Afmeting lattenbodem
100x200
Gebruikersgewicht
150 kg
Werkbelasting
170 kg
Geschikt voor matrassen

Eerder bekeken